Cesta ke změně je vážná věc, nikoliv tragikomedie

08.04.2013 12:18

Holešovská výzva vznikla jako sdružení lidí nespokojených se současným společensko -ekonomickým vývojem v republice. Za cíl jsme si dali sdružit všechny lidi, kteří chtějí něco pro tuto zemi dělat a chtějí jí změnit k lepšímu. K naplnění tohoto cíle potřebujeme lidi odvážné, pracovité a vytrvalé, protože cesta je dlouhá a složitá. Je to politika drobné, každodenní práce. Možná vás udiví, proč zde píši o politice, když Holešovská výzva je občanské sdružení a to přece „politiku nedělá“. Ale omyl. Politika je všechno okolo nás a kdo se nezajímá o politiku dnes, tak toho si politika najde zítra.

Čelím často dotazům, proč jste si nechali Holešovskou výzvu registrovat a neukradli jste ji jejím zakladatelům? Registrovat Holešovskou výzvu jsme si nechali registrovat proto, abychom potřebný projekt nenechali zahubit těmi, kdož svým chováním, neumětelstvím a nebezpečným jednáním jedině diskreditují opoziční hnutí v republice. Když někoho něco není, tak mu to přeci nemůžete ukradnout.

V neposlední řadě se na nás obracelo množství lidí, kteří chtěli proti současnému stavu něco dělat a neměli pevnou organizační strukturu, aby mohli někde začít opravdu pracovat. A právě registrací a pevným organizačním ukotvením našli základnu své politické a občanské činnosti. Spousta lidí také byla upřímně zděšena slovy samozvaného mluvčího lži Holešovské výzvy Popelky, který v televizi oznámil, že jediným lékem na současnou celospolečenskou krizi je zrušit politické strany. To byl signál pro spoustu občanů vstoupit do Holešovské výzvy a založit mnoho místních organizací po celé republice.

Sdružení Holešovská výzva s údivem a potom i nesouhlasem sledovala přípravy na pražskou demonstraci tuto neděli. Problém nebyl v tom, že někdo připravuje akci proti tomuto režimu, této vládě a gangsterům, kteří jí podporují. Kardinální problém tkví v tom, že postupem krátkého času jsme poznávali, že to není příprava legitimní protivládní demonstrace, ale příprava tragikomického představení. Značně operetního, amatérského, navíc pochybnými sponzory za zády.  

Holešovská výzva sdružuje poctivé, pracovité lidi naší země. Zaměstnance, živnostníky a národní inteligenci. Zkrátka lidi, kteří jsou solí této země, lidi, jež se každodenně potýkají s problémy dneška a ekonomicko - společenská krize se jich bytostně dotýká. Proto je urážkou těchto poctivých lidí, když jejichž samozvanými mluvčími jsou tunelář kladenské Poldovky Stehlík, skřehotající úplatkář Bárta a zkrachovalý producent Pomeje.

Zkrátka vzorek lidí, kteří zavinili současný stav. Díky typům lidí jako je Stehlík, Bárta, Pomeje jsme v dnešní neradostné situaci. To oni určovali posledních 23 let polistopadového vývoje a nyní jsou to „bojovníci za pravdu“. Jestli tam měl někdo v neděli přijít, tak jedině proto, aby tyto korupčníky a zloděje hnal ulicemi a zahnal v nich chuť diskreditovat opozici v této zemi.

Samozvanci a političtí bankrotáři jedině nahrávají současnému režimu, který vidí, že není čeho se bát. Anebo pracují v žoldu současné vlády, která chce zdiskreditovat opoziční hnutí.

 

Jiří Štěpánek, předseda o.s. Holešovská výzva

 

 

 

Vyhledávání

Kontakt

Holešovská výzva, o.s. Ciolkovského 853/1
Praha 6
161 00
+420603427704

Anketa

Přejete si mimořádné volby?

Ano (1 437)
88%

Ne (197)
12%

Celkový počet hlasů: 1634

TOPlist